Faʻaaliga: Faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi mai mo le faʻalauiloaina o le lisi o tau o bearings.

Le mafuaʻaga ma togafitiga o le faʻataʻavaleina o le liʻo

E masani lava ona faʻaogaina faʻatasi le faʻamau ma le faʻamau, o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi le lima i totonu ma le faʻamau, ma faʻapipiʻi faʻatasi le peleue faʻapipiʻi ma le nofoa nofoa.Afai e taamilo le lima i totonu ma le au, o le lima i totonu ma le au e fetaui lelei, ma o le peleue faʻapipiʻi ma le tino faʻapipiʻi e fetaui lelei;I se isi itu, afai e liliu faʻatasi le tino faʻapipiʻi ma le peleue faʻapipiʻi, e fetaui lelei le peleue faʻapipiʻi ma le tino faʻapipiʻi, ma o le lima pito i totonu ma le au e fetaui lelei.I le faagasologa o le faʻagaioiga, e masani ona tupu faʻaletonu lap running, lea e manaʻomia ai suʻesuʻega ma togafitiga, pe o le a mafua ai faʻalavelave, e mafua ai le tele o gau.
Mafuaaga mo le faʻaogaina o bearings:

1. Le lelei le faamaopoopoina
fua

O le tamo'e o vae o se fa'aletonu masani, ma o mafua'aga o le ta'avale e eseese.Muamua o le mismatch, matou te iloa o le taʻavale o paʻu o le a maua ai le vevela, axis ma totonu o le lima, peleue ma le tino o loʻo i ai se eseesega i le vevela, o le eseesega o le vevela e mafua ai suiga o le mausali, pe afai e vavalalata le tele o lima lima e sili atu nai lo le au. le lautele, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le taimi, o le a faʻatupuina ai le ofuina, taʻavale taʻavale e le maalofia, ma o le a tuʻuina atu le tele o le vevela, O le vevela o le tino o loʻo faʻatupuina o le a faʻateleina foi, pe a faʻalauteleina le tino o loʻo i ai, e mou atu le kilia o le ave, o totonu ma fafo lima lima. O le faʻamau e avea ma mea taua atoa, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le 'au, ona faia lea e le peleue o loʻo faʻauluina le gaioiga i totonu o le tino o loʻo tauaveina, ma faʻatupuina le tele o le vevela, ma tupu ai le faʻalavelave, ma o le pu i totonu o le tino o loʻo faʻapipiʻi tele foi. .O le eseesega lea o le vevela

Tamomo'e vae e mafua ona o le fufusi le lelei.

2. O vae e mafua ona o le tetete

Vibration o loʻo tamoʻe laps, pe afai o le masini vibration e tele atu, o le sili atu o le tauaveina o le avega o sasaʻe, o le paʻu e pei o loʻo faʻaaogaina, i le aluga o taimi, o le a sasa le au, tusi talaaga ma na faʻaumatia ai le faʻamautu muamua, na fausia ai le micro, fiva. , tamo'e vae, talatala o le a viliina, vili fa'amau pu i le tino o le a tele.

3. Fa'apa'u le manuia

Fa'alu'u vaivai.A le manuia le lubrication, o le feteʻenaʻiga e maua ai le tele o le vevela, o le eseesega o le vevela i le va o le lima i totonu ma fafo o le faʻamau ma le tino o loʻo faʻapipiʻiina e tele, lea e faʻaumatia ai le lapoʻa muamua, ma le faʻamaufaʻailogaina ma le faʻaogaina o le tino.

4. Filifiliga le talafeagai o le suauu lubricating

Lubricating suauu filifilia e le talafeagai pe sili atu foi le mama.Pe a malosi gaʻo tele po o le mama, o le a mafua ai le tauaveina o le tino o le tino, taofi le taʻavale elemene o loʻo i ai lona lava vili, vevela vevela, o le a faʻauluina foi le peleue i luga o le filifiliga o le tauaveina o le tino, ofuina, pe a tele le tetee, e mafai ona tetee atu. fa'ato'ilaloina le fe'ese'esea'i o le lima pito i totonu i luga o le 'au, o le 'au mai le lima i totonu mase'e, fa'ase'e, mafua ai ona masaesae.

5. Faʻapipiʻi le talafeagai

Fa'apipi'i le talafeagai.Le faʻapipiʻiina le talafeagai e masani lava ona faʻatatau i le maualuga o le vevela o le vevela, faʻalauteleina le faʻalauteleina, e le mafai ona toe faʻafoʻi le tele;E le lava le fa'amama o totoe o le fa'ai'uga tu'u fua o le 'au, e mafua ai le fa'atupuina o le vevela e ala i fe'ese'esea'iga i le itu o le fa'alava;E le mama le fa'amamāina o le tino, fa'amau, fa'alava, e mafua ai ona pipii;Vaevae le nofoa faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le paʻu mafolafola, e oʻo atu ai i tulaga le lelei e pei o le faʻaogaina o le paʻu i le lotoifale, lea o le a mafua ai le faʻavevelaina o le uila, e oʻo atu ai i le taʻavale.

6. Tetete faifaipea

O le vavao umi ma le pa'u o le a vaivai ai le au, a uma loa le otaota, e mautinoa lava e mafua ai ona matala, ma iu ai i le tauaveina o vae tamo'e.

7. Tuuina atu le toilalo

Tuuina atu toilalo.O le taufetuli mo se taimi umi, o le a maua ai e le tamo'ega le vaivai o le gaogao, o le pa'u o otaota o le a maua ai le aafiaga o le vai, pe a faʻamafanafanaina, o le eseesega o le vevela o le a tupu i le taimi e tasi, e mafua ai le taʻavale.


Taimi meli: Mati-18-2022