Faʻaaliga: Faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi mai mo le faʻalauiloaina o le lisi o tau o bearings.

Faletupe tutotonu a Rusia: o loʻo fuafua e faʻalauiloa se numera numera e mafai ona faʻaaogaina mo totogi faʻavaomalo i le faaiuga o le tausaga a sau

Na taʻua e le ulu o le faletupe tutotonu a Rusia i le Aso Tofi na ia fuafua e faʻalauiloa se numera numera e mafai ona faʻaaogaina mo tupe faʻavaomalo i le faʻaiʻuga o le tausaga fou ma faʻamoemoe e faʻalautele le numera o atunuʻu e naunau e talia credit card e tuʻuina atu i Rusia.

I le taimi na vavae ese ai e le itu i Sisifo le Rusia mai le tele o faiga tau tupe a le lalolagi, o loʻo taumafai malosi Moscow i isi auala e faia ai tupe taua i totonu ma fafo.

O le faletupe tutotonu a Rusia o loʻo fuafua e faʻatino fefaʻatauaʻiga numera numera i le tausaga a sau, ma e mafai ona faʻaogaina le tupe numera mo nisi o nofoaga faʻavaomalo, e tusa ai ma le kovana o le faletupe tutotonu ElviraNabiullina.

"O le numera numera o se tasi o mea e ave i ai le faamuamua," o le tala lea a Ms Nabiullina i le State Duma."O le a vave ona faia se matou faʻataʻitaʻiga ... O lea o loʻo matou faʻataʻitaʻi ma faletupe ma o le a faasolosolo malie ona matou faʻatautaia fefaʻatauaiga pailate i le tausaga fou."

Lusia

E pei o le tele o isi atunuu i le salafa o le lalolagi, o Rusia o loʻo atiaʻe tupe faʻafuainumera i nai tausaga ua tuanaʻi e faʻaonaponei ana faiga tau tupe, faʻavavevave totogi ma puipuia mai faʻamataʻu mataʻutia e mafua mai i le cryptocurrencies e pei o Bitcoin.

Fai mai foi nisi o tagata tomai faapitoa i teugatupe tutotonu, o le tekinolosi fou o lona uiga o atunuu o le a mafai ona fefaʻatauaʻi faʻatasi ma le tasi ma le isi, faʻaitiitia le faʻalagolago i auala totogi e pulea e Sisifo e pei o le SWIFT.

Fa'alautele le "li'o o uo" a le kata MIR

Na taʻua foi e Nabiullina o loʻo fuafua Rusia e faʻalautele le numera o atunuʻu e talia Rusia kata MIR.O le MIR o se faʻatauvaʻa ia Visa ma mastercard, lea ua faʻatasi nei ma isi kamupani i Sisifo i le faia o faʻasalaga ma le taofia o galuega i Rusia.

O faletupe a Rusia ua vavae ese mai le faiga o tupe a le lalolagi e ala i faasalaga i sisifo na tuuina atu talu mai le amataga o le feeseeseaiga ma Ukraine.Talu mai lena taimi, na o le pau lava le filifiliga mo tagata Rusia e totogi i fafo e aofia ai kata MIR ma Saina UnionPay.

O le taamilosaga fou o SANCTIONS na fofogaina e le Iunaite Setete i le Aso Tofi na oʻo lava i le pisinisi faʻatau tupe a Rusia mo le taimi muamua.

O le Binance, le fa'atau tupe sili ona tele i le lalolagi, na fai mai o lo'o fa'amalo tala e sili atu i le 10,000 euros ($10,900) o lo'o umia e sitiseni Rusia ma kamupani o lo'o i ai.O i latou ua aafia o le a mafai lava ona tala i tua a latou tupe, ae o le a taofia nei i latou mai le faia o ni tupe teu fou po o fefaʻatauaiga, o se gaioiga na fai mai Binance o loʻo ogatasi ma faʻasalaga a le EU.

"E ui lava i le vavae ese mai le tele o maketi tau tupe, o le tamaoaiga a Rusia e tatau ona tauva ma e leai se manaʻoga mo le faʻaesea o ia lava i vaega uma," o le tala lea a Nabiulina i lana tautalaga i le Rusia Duma.E manaʻomia pea ona matou galulue ma na atunuu matou te mananaʻo e galulue ai."


Taimi meli: Me-29-2022